Je bent erover uit, je wilt je rijbewijs gaan halen. En dan?

Via deze website, telefonisch, via whatsapp, via Facebook, via Instagram. De keuze is reuze kan je bij mij aangeven dat je enthousiast bent geworden.                          

We maken samen een afspraak voor een intake. Ik haal je op op het opgegeven adres en dan gaan we een uur á anderhalf uur kennis maken met elkaar en het voertuig. In die tijd kijk ik wat je wel en niet kan en probeer ik vooral géén inschatting te maken betreft de hoeveelheid rijlessen die jij misschien nodig gaat hebben. Ik ben namelijk géén waarzegster. Wat ik wel doe is je iets vertellen over de pakketten die ik heb en dat je vooral niet teveel moet kijken naar de kosten en hoe goed en snel die ene vriend of vriendin wel niet was. Jij bent namelijk uniek! En misschien ben jij wel nog beter en sneller 😉 Na de intake ga je met een glimlach de auto uit. Dat was best spannend! Maar je hebt het gewoon gedaan!

Dan komt het leukste, jouw rijlessen komen nu dichterbij want de eerste stap is gezet. Als jij aangeeft dat je verder gaat bij mijn rijschool ga ik je inschrijiven in de online agenda en wordt het afgesproken pakket aan je gefactureerd en kan je zelfs per direct al je rijlessen online reserveren. Zo snel kan het gaan!

 

Dan zijn er nog wat dingen die je moet regelen:

*Je Theorie gaan halen. Wacht hier niet te lang mee.                                      

*Jouw rijschool machtigen op het cbr.nl met rijschoolcode 2140G9     

*Gezondheidsverklaring invullen op het cbr.nl (lees de vragen goed door voordat je antwoord geeft) Bij vragen over je eigen gezondheid verwijs ik je door naar je huisarts en vertel aan je huisarts of behandelend arts dat je met je gezondheidsverklaring bezig bent. 

*Plan minimaal 1 rijles per week in. Lukt dit niet? Whatsapp mij en ik plan je in!

*Géén 18 betekend 2toDrive traject. Je moet dan tot je 18de verjaardag begeleid rijden met iemand die op je begeleiderspas vermeld staat. 2 maanden voor je examen vraag je je begeleiderspas aan op de site van het RDW. Het mag ook zeker eerder. Kosten zijn €25,-

 

Je TussentijdseToets en het Praktijkexamen plan ik voor je in. 

 

 

Zodra je geslaagd bent kom je (na overleg) in mijn online fotoalbum te staan.

  

Gefeliciteerd!!

 

Ivm de lange wachttijden ook bij de aanvraag van je rijbewijs bij de Gemeente, is het wenselijk een afspraak in te plannen als je je examendatum weet. Bij sommige gemeente kan je met het in het bezit hebben van het brommerrijbewijs online zelfs het rijbewijs aanvragen. Voor zover ik weet kan dat in de Hoeksche Waard (nog) niet.

 

Wanneer je dan je rijbewijs hebt en zelf eindelijk dan alleen het mag gaan doen is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er gelijk een auto tot zijn/haar beschikking is en kan het zijn dat er een langere periode geen auto gereden wordt na het behalen van het rijbewijs. Ik kan heel goed begrijpen dat je dan tegen dingen aanloopt. Misschien vindt je het enorm spannend of ben je vergeten hoe je moest parkeren. Of werk je ergens buiten het gebied wat bekend was voor je tijdens de rijopleiding. Dit kan allemaal best enorm spannend zijn. Bel of app mij gerust en ik help je graag de weg weer op. Dit hoort bij de nazorg van je rijopleiding!